Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 264 návštěvníků)

Míša řezy s polevou z ledových kaštanů

0.0
Míša řezy s polevou z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

Piškot - 5 vajec, 20 dkg krupicového cukru a jeden vanilkový, 25 dkg polohrubé mouky, půlka PDP, 2 lžíce kakaa - prosátého, lžíce rumu, l dcl oleje a na každé vejce jedna lžíce studené vody Tvarohový krém - 2 měkké tučné tvarohy (kostky) , 15 dkg másla, 2 lžíce rumu, l/2 litru mléka a 2 pudinkové prášky, 2 vanilkové cukry a moučkový cukr dle rodinných zvyklostí - já dávám 10 dkg Poleva - 3 vrchovaté lžíce krupicového cukru, 5 lžic vody, 2 ledové kaštany a 4 dkg másla

Postup přípravy

Piškot - rozmíchám 5 žloutků s 15 dkg krupicového cukru, vanilkovým cukrem, olejem. Do polohrubé mouky dám PDP, prosáté kakao a postupně přimíchávám mouku a vodu do žloutkové směsi - těsto musí být vláčné. Ušlehám 5 bílků se zbylým krupicovým cukrem do tuha a opatrně vmíchám do kakaového těsta. Naliju na vymazaný a vysypaný plech, dám péct na 180 stupňů - peču asi 20 minut. (Záleží na troubě - čas je orientační)
Krém - z půl litru mléka, z lžíce cukru a 2 pudinků uvařím pudink - přikryju a nechám vychladnout
Do hnětače dám tvaroh, povolené máslo, moučkový a vanilkový cukr a zapnu hnětač, postupně přidám 2 lžíce rumu (dobrý je také vaječný koňak, pak po lžících přidávám vychladlý puding - když namočím špičku prstu - nesmí pudink chladit, ani hřát a vyšlehám krásný krém - natřu na vychladný korpus
Čokoláda - krupicový cukr svařím s vodou, přidám rozkrájené ledové kaštany - pak už nevařím, jen míchám, až se krásně rozpustí, žádné krupičky tam nesmí být. Protože chci, aby se řezy pěkně krájely, tak do horké čokolády zamíchám silnější plátek másla a opět pořádně rozmíchám. Naleju, rozetřu a nechám vychladit

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 22. 3. 2021, 19:46
(Y)
tafíci (upraveno) 22. 3. 2021, 19:51
Mně se ta poleva vůbec nepovedla, měla jsem ji strašně řídkou, většina mi stekla do boků a dělala cestičky v tvarohové vstvě u krajů. Poměry surovin jsem dodržela. Přemýšlim, jak ji mít hustší, nam ji nechat vychladnou před nalitím? Korpus i krém je luxusní, nadýchaný.
Atuna 22. 6. 2018, 12:36
(clamp)
Mia 5 9. 3. 2018, 7:30
(Y) (Y) (F)
krišon 11. 3. 2018, 15:51
@Mia 5 Díky (F) (F) (F)
Paluna 7. 3. 2018, 23:31
(Y) (Y)
krišon 10. 3. 2018, 15:59
@Paluna Už se těším, řezy budou na velikonoce (F)
gabb 7. 3. 2017, 10:45
(Y) (Y) (Y)
krišon 10. 3. 2017, 8:21
@gabb Díky (F) (F) (F)
Atuna 5. 3. 2017, 16:39
(clamp)
krišon 7. 3. 2017, 17:07
@Atuna Pudink krém krásně nadlehčí, už ani jiný nedělám .... a máme rádi vysokou vrstvu. (L)
Vendy.vs 23. 3. 2016, 18:59
Na jak velký plech je to, prosím, nejlepší dát? Děkuji Vendula :-)
krišon 23. 3. 2016, 19:03
@Vendy.vs Na velký 28X38
Martas100 10. 2. 2016, 19:20
Vyzkoušeno..výborné (Y) přidáno do oblíbených receptů (F)
krišon 10. 2. 2016, 22:12
@Martas100 Děkuji a jsem moc ráda, že vám řezy chutnaly (F) (F) (F)
tulipanka 20. 6. 2015, 17:35
(Y) už se chladí.... poleva dobrý nápad odzkoušeno s vaječným koňakem ukládám (clamp) (clamp) (clamp)
krišon 21. 6. 2015, 9:50
@tulipanka Věřím, že chutná (F) (F) (F)
silky 17. 4. 2015, 8:42
Už se chladí. Do tvarohového krému jsem zkusila zamíchat kompotované borůvky, když nic jiného, získalo to pěknou barvu. Každopádně věřím, že to bude mňamka :-)
krišon 19. 4. 2015, 12:04
@silky Borůvkama jste určitě nic nezkazila .... (L)
Ninouš 15. 3. 2015, 21:10
Teda to vypadá úžasně-vyzkouším díky!!! (clamp) (Y) (clamp)
krišon 19. 4. 2015, 12:06
@Ninouš Vyzkoušejte, krém je lehoučky, to dělá do něj vyšlehaný pudink ....napište, jak chutnal (L)
Ninouš 28. 4. 2015, 9:50
@krišon Tak jsem včera pekla-je výborná (Y)Jen poleva a i ten pudink není úplně tuhý. :-) Jinak díky za recept-ukládám!!! (clamp) (L)
krišon 29. 4. 2015, 13:49
@Ninouš Nino - pudink musíte vychladit a teprve potom zašlehat do vyšlehaného tvarohu s máslem .... tvaroh nesmí být vaničkový ... pokud dáte pudink teplý tak bude krém řídký a bude připomínat smetánek či pocholíka ...
mfilipek 15. 3. 2015, 14:11
Udelam to na rodinnou seslost (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-)
krišon 19. 4. 2015, 12:03
@mfilipek A nebudete litovat (hello)
srneckova 6. 2. 2015, 15:45
to musím udělat (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
mimibazárek 24. 9. 2014, 12:28
Dávám receptu 1* Velké nadšení, recept stojí za to
krišon 24. 9. 2014, 19:23
@mimibazárek Děkuji za pochvalu, také nám chutná (F)
lidare 19. 9. 2014, 22:29
(Y) :-)dobrý tip na polevu (clamp) (clamp)
krišon 24. 9. 2014, 19:24
@lidare Jen to chce vychytat správné množství na velikost vašeho plechu, dobře se krájí, předtím jsem dělala polevu z čokolády na vaření a ta se lámala ...
Skyvarova 19. 9. 2014, 21:12
Tak už je to v lednici...teda ale to těsto bylo strašně tuhé,musela jsem přidat olej a mléko a pak teda ten sníh.výsledek perfektní (Y) polevu jsem dělala z tří !!!balení kaštanů a i to bylo tak tak :-)příště koupím čtyři balení ^o) Zítra ochutnám,jsem zvědavá (zajic) (radost)
krišon 19. 9. 2014, 21:37
@Skyvarova Četla jste dobře - na každé vejce lžíce vody - nedala jste jen jednu ....
aknalb6677 14. 6. 2014, 11:39
(Y)
greenova 8. 10. 2013, 12:49
O víkendu jsem tyto řezy dělala na oslavu, měly opravdu úspěch!!!! |:o) |:o) |:o) Krém je exkluzivní! Jen čokoláda mi nevyšla až úplně do krajů, možná bych udělala příště z jedné a půl dávky (smich). Moc děkuji za recept. Naďa
krišon 10. 10. 2013, 16:45
@greenova Mám radost, že chutnalo (F)
laskonka333 28. 7. 2013, 23:15
(flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie